BAR

Genom stora fönster är baren och restaurangen så gott som sammankopplade. Från baren ser du in på krogen och tvärt om. Portal Bar är restaurangens busiga småsyskon, med mörkt blåa väggar, vackra kopparlampor och en enorm takmålning av Jesper Waldersten. Här kan du ha en helkväll, börja, pausa eller avsluta. Det serveras smårätter från ett öppet kök och dryck spills över en djup bardisk. Här finns nordisk hantverksöl, drinkar och en levande vinlista.

SOMMARBORDET: Från den 2 juli till den 3 augusti kommer Portal Bar att blomstra lite extra. Stora Bordet blir bokningsbart, menyn kommer att domineras av KRAV-märkta, svenska grönsaker i sin absoluta säsong. Mer information under ”Sommarbordet”.

ÖPPETTIDER I SOMMAR: 
Tisdag – lördag från kl 17.

Ordinarie öppettider:
Tisdag – fredag från kl 16.
Lördag – söndag från kl 12, då vi också serverar lunch.
Ingen bordsbokning, bara drop in.
Nyfiken på menyn? Kika på vårt instagramkonto @portal_restaurant_bar

STUDIO

Vårt välutrustade studiokök är platsen där vi utvecklar vår egen matlagning och tekniker. Men det är också en plats som lämpar sig utmärkt för helkvällar, matlagningskurser, studiofotografering och mingel. Exempelvis så här:

FÖRE: Krögare Klas Lindberg menar bestämt att en måltid bäst börjar i köket. Med en kock framför spisen och god dryck i handen – så att du som gäst får dofta, smaka, titta och fråga innan middagen börjar. En inledning vid spisen är vårt sätt att addera ”matlagningskurs” till måltiden. Här är hantverket i fokus, vi delar med oss av våra bästa tips och inleder med gemensam matlagning  i vårt nya studiokök.

Denna inledning tar drygt en timme kan bokas i samband med säsongens menyer i Studion och Stora Bordet.
Priset är 550 kr per person, ink moms, och då ingår ett glas champagne. Är ni ett sällskap på över 12 personer börjar ni i studioköket för att senare slå er ned vid Stora Bordet.

HELKVÄLL: Är du ett sällskap på till 12 personer är det här du sitter och njuter av säsongens menyer (se höger). Kompletteras gärna med ”inledningen vid spisen”.

Fler möjligheter:

MÖTESRUM: Bokar du ett möte så blir både baren och det stora bordet tillgängligt, de kan med fördel användas som mötesrum och konferenslokal. Här finns en stor tv-skärm för presentation eller nöje. På morgonen lyfter kockarna ut bullar ur ugnen och kaffet är nybryggt. Lunchen äter du antingen runt det stora bordet, i baren eller på restaurangen. På eftermiddagen dukar vi upp bardisken med smårätter och kylda drycker.
Kl 8-16 från 5000 kr.

MINGELFEST: Hyr hela lokalen, med bar, studio och det stora borden – alla tre etage och mingla, lansera eller kalasa en hel kväll. Upp till 90 personer. Pris på förfrågan.

Maila info@portalrestaurant.se

STORA BORDET

Portals privata del, ett halvt etage ovanför baren med utsikt över Atlas kan rymma upp till 34 personer. Här finns ett stort massivt bord för 26 personer och bredvid står ytterligare ett för åtta personer. Rummet är flexibelt och anpassas efter dina önskemål. Vår förhoppning är att du äter långlunch, middag, minglar, konfererar, lanserar och firar i detta rum. 

EXEMPELMIDDAG RUNT STORA BORDET & STUDION:

Sommarmeny, mat från 1050 kr p.p för minimum 10 personer.
Snacks, fem rätter och kaffegodis.

 • 3 x snacks baserade på säsongens gröna
 • FÖRRÄTTER:
  Varmt OSTRON med fårost och färsk vitlök
  Rostad HAVSKRÄFTA med fläderpicklad gurka och dill
 • VARMRÄTT:
  VÅRKYCKLING med Portals ”salladsblomma”, grillad zucchini och mandelsalsa
 • OST:
  Ostservering med St Maure och Wrångebäck med söt sherryvinäger
 • DESSERT:
  Gräddglass på SMULTRON med maräng och citronverbena
 • KAFFEGODIS:
  Portals godisskål

Naturligtvis finns det möjlighet att köpa till fler snacks, plusmeny samt en inledning eller avslutning vid köksbordet i studion.

Exempel från plusmenyn:

 • Hällstekta ostron med brynt smör och pepparrot
 • Vit AAA sparris med störkaviar och gräddvinägrett
 • Råstekt hummer med soja och ingefära (Klas vinnarrätt i Årets Kock)

Ännu mer mat? Prata med oss, så sätter vi menyn ihop.

För mer information och bokning maila info@portalrestaurant.se.