BAR

Genom stora fönster är baren och restaurangen så gott som sammankopplade. Från baren ser du in på krogen och tvärt om. Portal Bar är restaurangens busiga småsyskon, med mörkt blåa väggar, vackra kopparlampor och en enorm takmålning av Jesper Waldersten. Här kan du ha en helkväll, börja, pausa eller avsluta. Det serveras smårätter från ett öppet kök och dryck spills över en djup bardisk. Här finns nordisk hantverksöl, drinkar och en levande vinlista.

På lördagar serverar vi lunch från kl 12.

Öppettider:
Tisdag – fredag från kl 16.
Lördag från kl 12, då vi också serverar lunch.
Ingen bordsbokning, bara drop in.

STUDIO

Vårt välutrustade studiokök är platsen där vi utvecklar vår egen matlagning och tekniker. Men det är också en plats som lämpar sig utmärkt för helkvällar, matlagningskurser, studiofotografering och mingel. Exempelvis så här:

FÖRE: Vår krögare Klas Lindberg menar bestämt att en måltid bäst börjar i köket. Med en kock framför spisen och god dryck i handen. Så att du som gäst får dofta, smaka, titta och fråga, innan middagen börjar. Inled med drink, tilltugg och mingel innan du sedan fortsätter med middag på Portal eller vid det Stora Bordet.

Köksbordet: En helkväll i Studion går i maten och dryckens tecken. Vi öppnar ostron, grillar svampar, diskuterar vingårdslägen och djupdyker i livsviktiga frågor så som varför en mogen Hermitage är vansinnigt gott till grillat nötkött eller varför tunt skivad karljohansvamp med brynt smör och citron blir magi.

Upp till 12 personer kan vi vara och du har alltid sällskap av minst en kock, en sommelier och hela Portals vinlista. Vad kvällen handlar om bestämmer du själv eller tillsammans med oss.

Priset? Det beror på vilka råvaror och drycker du väljer. Från 1 050 kr per person.

Fler möjligheter:

MÖTESRUM:
Bokar du ett möte så blir både baren och det stora bordet (läs mer om stora bordet till höger) tillgängligt, de kan med fördel användas som mötesrum och konferenslokal. Här finns en stor tv-skärm för presentation eller nöje. På morgonen lyfter kockarna ut bullar ur ugnen och kaffet är nybryggt. Lunchen äter du antingen runt det stora bordet, i baren eller på restaurangen. På eftermiddagen dukar vi upp bardisken med smårätter och kylda drycker.

Kl 8-17 från 5000 kr.

MINGELFEST: Hyr hela lokalen, med bar, studio och det stora borden – alla tre etage och mingla, lansera eller kalasa en hel kväll. Upp till 90 personer. Pris på förfrågan.

Maila info@portalrestaurant.se

STORA BORDET

Portals privata del, ett halvt etage ovanför baren med utsikt över Atlas kan rymma upp till 38 personer. Här finns ett stort massivt bord för 28 personer och bredvid står ytterligare ett för 10 personer. Rummet är flexibelt och anpassas efter dina önskemål. Vår förhoppning är att du äter långlunch, middag, minglar, konfererar, lanserar och firar i detta rum. 

MIDDAG RUNT STORA BORDET:

Höstmenyn, mat från 1050 kr p.p för minimum 8 personer.
Snacks, fem rätter och godis.

 • Gougeres med wrångebäckost
  Fläderpicklad gurka med kungskrabba och caviar
  Tupplever på rågbröd med rimmade vinbär
 • Prinsessägg med stekt skogssvamp och tryffelsmör
  Sotad havskräfta, svart vitlök, vattenkrasse, torkat ytterlår
 • Hel piggvar med sauterad mangold, ramslökskapris och beurre blanc
 • Ostservering med wrångebäckost och brillat savarin
 • Tigerkaka med mörk och vit chokladkräm, vaniljglass och kolasås
 • Hösthallon med lemon curd och kola. Nougat. Marshmallow

Naturligtvis finns det möjlighet att köpa till fler snacks, plusmeny samt en inledning eller avslutning vid köksbordet i studion.

Exempel från plusmenyn:

 • Hällstekta ostron med brynt smör och pepparrot
 • Tunt skivad karl-johansvamp med mandelolja och parmesan
 • Råstekt hummer med soja och ingefära (Klas vinnarrätt i Årets Kock)

Ännu mer mat? Prata med oss, så sätter vi menyn ihop.

För mer information och bokning maila info@portalrestaurant.se.