PORTAL & KLAS LINDBERG
Sankt Eriksplan 1 har varit en krogadress sedan tidigt 60-tal. I juli 2015 tog Klas Lindberg över restaurangen och efter omfattande renoveringar öppnade dörrarna till Portal i augusti 2016. I restaurangen lagas okomplicerad mat, med tydliga smaker och bra råvaror – med den gemensamma nämnaren att maten med enkelhet ska kombineras och lyftas av god dryck – en gastronomisk helhet.
PORTAL BAR
Två år senare stod nästa Portal-del klar. I intilliggande lokaler kompletterades restaurangen med en egen bar, matstudio samt en privat matsal, Portals chambre separée, där sällskap upp till 34 personer kan sitta. Välkommen till Portal Bar!
Portal drivs av Klas Lindberg, en stolt smålänning, som under sina år i tävlingsköken bland annat vunnit Årets Kock och varit med och tagit OS-guld med Kocklandslaget. Det här är Klas första egna stora restaurangsatsning, han har tidigare jobbat på bland annat PM & Vänner i Växjö och trestjärniga grönsaksrestaurangen Arpège i Paris.
Vill du äta i restaurangen kan du läsa mer här. Boka bord här.

ANDRAS TEXTER OM PORTAL
Februari 2020:
”…Gränserna flyter även mellan bar, matsal och kök; genom att placera sådant som vitrinskåp, vinförråd, till och med barskåp, ute bland gästerna betonas den förtroliga stämningen. Ett slukhål att förlora sig i…”
Portal Bar nominerad till Guldstolen 2019 för bästa inredningsarkitektur.
November 2019:
”Jesper Waldersten på Portal Bar är en fullträff. Mat, dryck och konst är ett beprövat recept. När smakerna sitter så blir det riktigt bra. Krögaren Klas Lindberg lät Jesper Waldersten gå loss på väggarna resultatet är salt, sött, beskt och perfekt.”
Joanna Sundström intervjuade Jesper Waldersten i Residence
September 2019:
”Apart from serving beautiful, well-cooked, and delicious food, a fundamental idea of Portal is that the restaurant should exist forever, something that, for example, influences the choice of sustainable materials. The restaurant will soon have 100 percent energy from renewable sources, the staff has undergone zero waste training, disposable packaging is being phased out, and organic alternatives regularly replace ingredients. Kudos to the restaurant for collaborating with a dietician to optimize the food’s nutritional value!”
Portal Restaurant recenserad i 360 Eat Guide och listas på plats 77 i Norden
Mars 2019:
”Det här stället kändes som en klassiker redan när det slog upp portarna för snart tre år sedan. Så självklart lättälskat och nästan stamhaksinsuttet redan från start, trots en ljus och vacker lokal i fina kvalitetsmaterial. Atmosfären är packad av goda vibbar. Ja, love is in the air, och även på menyn faktiskt.”
Portal Restaurant recenserad White Guide 2019-20 ”Välkommen till kärleksgrottan, förlåt kärleksgrytan”
November 2018:
”Kreativa smårätter till vettiga priser i snygg barmiljö. Bakfickan till hyllade Portal levererar. Hit vill SvD Krogguiden återvända”
Portal Bar recenserad i SvD ”Kockstjärnans senaste giv är nog ett genidrag”
November 2018
”Att Portal först och främst är en restaurang, några meter bort, märks också i den nyöppnade bakfickebaren. Det är bekvämt och snyggt – de mörkt blå väggarna och många kopparlamporna ger en varm stämning i baren där dejter, kompisgäng och fördrinkande middagsgäster samsas. Här serveras huvudstadens kanske bästa ätbara barmeny tillagade av en kock direkt bakom bardisken.”
Portal Bar i White Guide Bar ”Huvudstadens bästa barmeny?” 2018-19
5 mars 2018
”Här skulle man kunna äta varje dag under resten av sitt eviga liv. Det är vällagat och gott och så alldeles lagom spännande att man inte ska tröttna – men heller inte föräta sig.”
White Guides recension ”Kvarterskrogen forever”
5 februari 2018
”Här finns en lekfullhet kombinerad med ett genuint kunnande som får oss att ständigt längta tillbaka”
Ur nomineringen till DN Gulddrake
18 januari 2018
”Portal är den bästa anledningen att besöka Vasastan. Sagolikt gott!”
SvD Perfect Guide 18
17 februari 2017
”Mat, miljö, service, stämning. Allt är på topp i denna vackra och välkomnande restauranglokal. Matlagningen är chosefri men av högsta klass samtidigt som miljön varken kräver slips eller aftonklänning. Hit går vi med barn, svärföräldrar, vänner och på dejt – och vi kommer mer än gärna tillbaka, igen och igen.”
Vinnare av DNs Gulddrake mellanklass 2017
8 december 2016
”Vilket stjärnskott! I bland går det snabbt. På dagen fyra månader efter att Portal öppnade på Sankt Eriksplan i Stockholm belönas restaurangen med Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog. Men så är inte krögaren och kocken Klas Lindberg någon nybörjare precis.”
Portal blev Årets Affärskrog i Dagens Industri i december 2016, läs reportaget HÄR
PRESSBILDER PORTAL
Välkommen till Portals pressbilder. Här kan du hitta högupplösta bilder som får användas i publicering. Vi har fler bilder på restaurangen, chambre séparée, maten och baren så hör av dig om du letar efter något annat motiv. Om inget annat anges är bilderna fotograferade av Markus Crépin Sundström. Ring oss om du har några frågor: 08-30 11 01